Jij hebt een bepaalde visie en doel met jouw bedrijf en je weet exact waar je naartoe wilt. Jij hebt een fotoshoot geboekt om dit allemaal te visualiseren op beeld en je weet als geen ander wat je wel en niet mooi vindt.

In de voorbereiding van de fotoshoot is het daarom zo ontzettend belangrijk dat je zoveel mogelijk input geeft aan de fotograaf om jouw visie duidelijk te maken. Dit kan in de vorm van:

  • Vertellen wat je graag zou willen in een telefoongesprek;
  • Het invullen van een vragenlijst over jou en je bedrijf;
  • Het maken van een moodboard waarin je alles verzameld wat je mooi vindt: styling, poses, locaties, belichting, kleuren, haarstijlen, visagie, etc);
  • Het maken van een shotlist (een lijstje van foto’s die jij moét hebben voor bijvoorbeeld je website, social media of offline marketingdoeleinden).

Ikzelf werk met al de bovenstaande stappen. Met de uitgebreide vragenlijst leer ik jou en je bedrijf zo goed mogelijk kennen. Daarop aanvullend vraag ik jou om aan de slag te gaan met het maken van een moodboard waarmee jij jouw visie letterlijk visueel maakt. 

Een moodboard is een hulpmiddel om aan mij (en de rest van het team) duidelijk te maken welke sfeer, stijl en emotie jij met deze fotoshoot wilt vastleggen. Het helpt bij het creëren van consistentie: van de locatie en styling tot de belichting en poses. Zo weten we zeker dat alle neuzen dezelfde kant op staan. 

Ruim vóór de fotoshoot ontvang je van mij een compleet uitgewerkt fotoplan waarin jouw visie duidelijk naar voren komt. Ik werk settings uit met een uitgebreide shotlist en bijpassende moodboards, zodat jij aan het einde van de shoot een beeldbank ontvangt die compleet aansluit bij jouw bedrijf.

Zie het hele proces van een fotoshoot daarom ook als een samenwerking in plaats van alleen het inhuren van een fotograaf om alles voor jou te bepalen. 

August 16, 2023

Waarom jouw input belangrijk is bij jouw fotoshoot

In mijn blog lees je over personal branding fotografie, het ondernemerschap en verhalen van de vrouwen die ik mocht fotograferen. Ik neem je mee in de fotoshoots die ik doe met mijn klanten en ik geef je handige tips en inspiratie waarmee jij direct aan de slag kunt.

Alle blogs zijn verdeeld in categorieën. Feel free to discover! 

Branding en lifestyle fotograaf voor vrouwen met een bedrijf.

Hi, ik ben

Natalja

Blog Categorieën